Alegeți un program sportiv

Astăzi, nutriția sportivă ocupă un loc puternic printre alte produse din dieta multor sportivi în culturism și alte sporturi. În cele mai multe cazuri, sportivii cumpără aceste suplimente pentru a crește în masa musculară, pentru a îmbunătăți indicatorii de relief și rezistență. Numărul actual de producători de pe piața alimentației sportive îi face pe sportivi să să analizeze recenziile de pe internet, să studieze compoziția, calitate, concentrația componenților și în primul rînd calitatea și originea materiei prime.În acest articol, vom vorbi despre cea mai bună nutriție sportivă destinată creșterei masei musculare.

Aceste suplimente sportive vă vor ajuta să vă atingeți obiectivul.

1. Gainers


Gainer este conține proteine și carbohidrați pentru creșterea în greutate și masa musculară, numai numele său vorbește deja despre cel mai important scop pentru un atlet care dorește să crească.

Antrenamentul singur, după cum știți, nu este suficient, trebuie să obțineți o cantitate imensă de calorii din alimentație, pe care va trebui să le luați de cel puțin 5-6 ori pe zi. Experiența sportivilor demonstrează că este mult mai ușor și mai eficient să înlocuiți una sau mai multe mese cu un cocktail special de proteine-carbohidrați, care este garantat să vă ofere atât nutriente pentru mușchi, cât și energie pentru antrenamente.



2. Creatină


Creatina este un compus organic produs în organism din trei aminoacizi (arginină, glicină și metionină)

Aportul suplimentar de creatină permite organismului să mențină sarcina maximă mai mult decât de obicei și să se recupereze mai repede între seturi, ceea ce ajută la creșterea rezistenței și îmbunătățirea capacității de a efectua seturi repetitive în timpul antrenamentului. Acest efect, la rândul său, poate contribui la o creștere mai rapidă a forței și a masei musculare slabe.



3. Vitamine și minerale

Vitaminele și mineralele sunt substanțe pe care organismul trebuie să le primească zilnic cu alimente și suplimente. Vitaminele și mineralele sportive ajută la susținerea sistemului imunitar, îmbunătățesc starea generală internă și externă a corpului, participă la toate enzimele, participă la schimbul de proteine, grăsimi și carbohidrați. Ele sunt necesare pentru a obține masa musculară, pentru arderea grăsimilor și, în general, pentru o viață sănătoasă.



Comandați online și obțineți rezultate sportive rapid și eficient!

Regim alimentar pentru sportivi ce fac maraton și semimaraton.


1. Proteină
Proteina este principalul component al organismului. Dacă carbohidrații sunt combustibili pentru energie, atunci proteină este material biologic din care suntem formați. Din proteină sunt formați mușchii, organe interne, fermenți, hormoni care controlează procesele vitale. Proteina colagen și elastină se găsesc în oase, tendoane și țesut conjunctiv. Celulele noastre sunt în mod constant reînnoite, iar materialul de construcție pentru celule noi trebuie furnizat în mod constant zilnic.

Sportivul ce face sport de anduranță are nevoie de un aport zilnic de 1-2 grame de proteine la kg greutate corporală. Aportul scăzut de proteine pentru sportivi afectează motivația, deoarece serotonina este un neurotransmițător și este sintetizată din aminoacidul esențial L-triptofan ce este component proteic. Nivelurile scăzute de serotonină vor afecta starea de spirit, vom fi anxioși, nervoși.




2. Aminoacizi esențiali
Leucina - ajută la scăderea nivelului de zahăr, oprește distrugerea țesutului muscular care apare în timpul efortului fizic crescut și stimulează arderea grăsimilor.
Valin — este implicat în producerea de energie, promovează creșterea și regenerarea țesuturilor și este esențială pentru funcționarea normală a creierului.
Isoleucina — este necesară sportivilor, pentru rezistență, accelerează procesele de recuperare musculară, participă la sinteza hemoglobinei și reglează nivelul glucozei.
Arginina este necesară atunci când corpul crește, se îmbolnăvește sau îmbătrânește, deoarece atunci producția sa este insuficientă. Arginina stimulează producția hormonului de creștere, întinerește corpul, stimulează sistemul imunitar și ajută la reducerea stratului de grăsime subcutanată.

Sfaturi pentru sportivi ce fac maraton

 Înainte de antrenament
3. Complexe de vitamine
Pentru a completa alimentarea cu toate substanțele și vitaminele necesare, se recomandă administrarea complexelor de vitamine.
Cu ajutorul complexelor de vitamine, veți îmbunătăți funcționarea organismului, producerea de energie și recuperare țăsutului muscular.

4. Protejarea articulațiilor și ligamentelor
Să nu uităm că, în timpul antrenamentului intens, articulațiile asumă o sarcină uriașă asupra sa. Pentru a preveni deteriorarea și menține în stare sănătoasă, se recomandă să administrați complexe pentru articulații. Aceste compexe previn distrugerea articulațiilor și uzura acestora.

5.  Menținerea echilibrului de apă și săruri minerale.


Isotonic - băuturi sportive, sarcina cărora este menținerea echilibrului de apă și săruri minerale perdute prin transpirație în timpul efortului fizic de anduranță. De asemenea, conțin vitamine și minerale precum magneziu, calciu și potasiu.
Isotonic va ajuta:
- restabilirea echilibrului oligoelementelor și sărurilor minerale
- restabilirea lichidului perdut în timpul antrenamentelor intense de anduranță
- va potoli setea și va energiza în timpul efortului


Dupa antrenament.
Este recomandat să consumați proteine cu asimilare rapidă (proteine din zer) sau aminoacizi imediat după antrenament. Se recomandă după efort aminoacizi esențiali BCAA (leucină, izoleucină, valină) pentru recuperarea țăsutului muscular. Aceste recomandații sunt dovedite prin multe studii științifice.

6. Glutamina
Prin toate recomandațiile mai sus este un component de nu uitat se are în vedere aminoacidul glutamina. 60% din țăsutul muscular este format din glutamină, iar mucoasa intestinală este complet la 100%. Din glutamină se sintezează în organism glucozamină pentru articulații. Studiile efectuate de Universitatea Oxford pe alergători de maraton și ultra-maraton au arătat că suplimentele de glutamină administrate imediat după maraton și adăugător 2 ore mai târziu, reduc riscul de infecție și crește activitatea celulelor imune. Deci sa stabilit că glutamina sporește imunitatea și recuperare totală a organismului după efort maximal.


În timpul maratonului.



7 .Energizante sub formă de geluri în tuburi la fiecare 30 de minute.
Gelurile sunt concepute pentru a oferi energie imediată corpului înainte și în timpul efortului. În componența sa de obicei sunt cîteva feluri de carbohidrați într-un raport echilibrat, combinate cu substanțe suplimentare, cum ar fi beta-alanina, colina și vitamina B3, toate aceste componente  împreună reduc oboseala și susține metabolismul energetic. Gelurile sunt compacte și încap în pungă mică.


8. Complex Maraton

Marathon este un supliment sportiv care îmbunătățește performanța energetică în timpul antrenamentului de anduranță. Produsul conține o porție de carbohidrați sub formă de maltodextrine, care sunt ușor digerabile în sistemul digestiv, asigură organismul cu glucoza necesară pentru energiei și ajuta la menținerea glucozei stabile din sange în timpul antrenamentului (cu niveluri prea scăzute de zahăr în sânge, corpul nu este capabil să reziste efort fizic). Maltodextrine și citrulină crește sinteza de oxid nitric pentru transport în mușchii elemente importante. În plus, Marathon conține componente energetice importante: BCAA, care sunt implicate în procesele energetice aerobe (ciclul glucoză-alanină) și creatina. Datorită conținutului său de cofeină, taurină și tirozină, Marathon stimulează și metabolismul energetic. În acest produs se conține L-carnitină care accelerează metabolismul energetic cu participarea grăsimiilor, ce sunt cel mai economic combustibil pentru acest tip de efort. Compoziția extrem de bogată a produsului Marathon mai conține și un complex de vitamine care reglează procesele energetice și mineralele care mențin echilibrul apă-sare.


9. Complex Runner's Multivitamin

Runner's Multivitamin este un supliment multivitaminic și mineral formulat având în vedere nevoile alergătorilor și ale tuturor sportivilor de anduranță; produsul este îmbogățit cu componente care întăresc articulațiile și îmbunătățesc procesele energetice. Vitaminele reglează aportul de energie în timpul exercițiilor aerobe, vă permite să obțineți energie din glicogen, reduc oboseala (vitaminele B1, B2, B6, B12, acid folic), protejează împotriva radicalilor liberi (vitaminele C, E). 


Complexul mineral include magneziu, care este necesar pentru contracția musculară; fier, care ajută la transportul oxigenului, care este foarte important în timpul exercițiilor de anduranță; mangan, care ajută la curățarea organismului de toxine; iod, care este necesar pentru buna funcționare a glandei tiroide, care controlează metabolismul; zinc, este responsabil pentru imunitate; și cromul care ajută la menținerea glicemiei stabile, fără de care antrenament pe termen lung este imposibil. 


Preparatul este îmbogățit cu 2 complexe de componente, care sunt deosebit de importante pentru alergători. Primul este un complex care conține ingrediente care întăresc articulațiile (glucozamina este principalul material de construcție al suprafețelor articulare) și îmbogățesc compoziția lichidului sinovial (acid hialuronic). Al doilea este un complex care îmbunătățește furnizarea de energie în timpul exercițiilor aerobice; conține ingrediente care stimuleaza productia de NO (arginina, citrulina) și reduc acidificarea musculară indusă de efort, (beta-alanina).

Mulți sportivi administrează produse de nutriție sportivă. Acest lucru nu este de mirare! Fiecare antrenament este o pierdere colosală de energie, în mod obligatoriu trebue să fie recuperată, în caz contrar organismul nu va primi recuperare și rezultatul sportiv va fi stopat. În același timp, organismul are nevoie de proteine, fără de care pur și simplu nu va crește masa musculară, precum și alți nutrienți. Din alimentația sportivă ve-ți acoperi dificita de proteine și alți nutrienți în raționul zilnic. Deci, nutriția sportivă este un grup special de produse alimentare care sunt folosite de sportivi pentru a construi masa musculară, a crește forța și rezistența, energie în timpul antrenamentelor intense, menținerea metabolismului optimal și funcționare corectă a organismului.

„Este posibil din alimentația zilnică să oferim organismului toate substanțele nutritive necesare pentru a ne alimenta cum se recomandă sportivilor?” Această întrebare este adesea auzită de la începători. Din păcate, este greu de realizat! Așa dar, ca exemplu noi ne alimentăm trei ori pe zi, se are în vedere carne, pește, cereale, lactate, fructe și legume. Pentru un atlet ori sportiv se recomandă să fie 5-6 mese pe zi, adică dublu, ce este complicat din punct de vedere asimilării alimentației în tractul digestiv. În acest caz se recomandă trei mese pe zi din alimentație și adăugător 2-3 mese din de nutriția sportivă, aceasta este soluția optimă pentru sportivi.

1. Proteine
Toate țesuturile corpului uman și animal sunt compuse din proteine. Proteinele sunt compuse din  aminoacizi. În timpul antrenamentelor, aminoacizii mușchilor sunt folosiți ca energie sau sunt fracturați, bine se simte a doua zi după sport se are în vedere dureri musculare. După antrenamente și în zile fără antrenamente țăsutul muscular are nevoie de proteine dublu pentru recuperare și creștere. Omul ce nu face sport are nevoie de 1 g de proteine la kilogram corp, ear sportivii au nevoie de aproximativ 2 g pentru bărbați și 1,5 pentru femei.

Acest supliment sportiv este recomandat pentru:
creșterea în masă musculară;
în perioade de slabit;
menținerea în forma fizică optimală;
dezvoltarea forței maximale;
recuperarea rapidă a mușchilor.


2. Creatină


Creatina este un compus organic produs în organism din trei aminoacizi (arginină, glicină și metionină)

Aportul suplimentar de creatină permite organismului să mențină sarcina maximă mai mult decât de obicei și să se recupereze mai repede între seturi, ceea ce ajută la creșterea rezistenței și îmbunătățirea capacității de a efectua seturi repetitive în timpul antrenamentului. Acest efect, la rândul său, poate contribui la o creștere mai rapidă a forței și a masei musculare slabe.



3. Vitamine și minerale

Vitaminele și mineralele sunt substanțe pe care organismul trebuie să le primească zilnic cu alimente și suplimente. Vitaminele și mineralele sportive ajută la susținerea sistemului imunitar, îmbunătățesc starea generală internă și externă a corpului, participă la toate enzimele, participă la schimbul de proteine, grăsimi și carbohidrați. Ele sunt necesare pentru a obține masa musculară, pentru arderea grăsimilor și, în general, pentru o viață sănătoasă.

Mulți oameni asociază nutriția sportivă pentru slăbit cu arzătoare de grăsimi. Nu este corect să te bazezi nu mai pe ele, procesul de arderea grăsimilor este un proces complex. În perioadă de slăbit în afara administrării suplimentelor sportive pentru arderea de grăsimi factori principali sunt antrenamente și un regim alimentar corect.

Să analizăm mai detaliat recomandațiile pentru cei ce doresc să micșoreze grăsimea subcutonală.

Echilibrul energetic negativ. Principala regulă este să cheltui mai multe calorii decât consumi. Adică, trebuie să creați un bilanț energetic negativ în care numărul de calorii primite să fie mai mic decât numărul de calorii consumate. Este demn de remarcat faptul că caloriile arse se referă la metabolismul bazal, energia pe care o cheltuim zi de zi și energia cheltuită la antrenament. Numai cu un echilibru caloric negativ corpul va începe să folosească depozitele de grăsimi! Și nu contează din ce obțineți caloriile. Cercetările arată că, chiar dacă va alimentați cu producte alimentare considerate nu sănătoase, veți pierde în greutate, dar această abordare vă poate submina sănătatea și nu este optim pentru un regim alimentar sănătos. În raționul zilnic trebue să fie întroduse toate nutrientele necesare pentru organism.

În alimentația zilnică trebui să fie suficiente proteine, grăsimi și carbohidrați. Multe diete se bazează pe eliminarea sau reducerea la minimum a unor substanțe nutritive, fără grăsimi, fără carbohidrați sau chiar fără proteine (de obicei se bazează pe consumul doar legume și fructe). Astfel de diete dăunează sănătatea! Corpul nostru are nevoie de o cantitate completă de aminoacizi (materialul de construcție al organelor și țesuturilor), grăsimi (fără ele sistemul hormonal nu va funcționa) și carbohidrați, care ne oferă energie pentru viață și antrenamente.


Antrenamente. Pentru ca procesul de slăbire să fie mai rapid și mai eficient, este necesar să creșteți consumul de energie, să mențineți rata metabolică la un nivel ridicat și să dezvoltați masa musculară. Ca rezultat ve-ți pierde în greutate și ve-ți obține forme musculare conturate. Se recomandă de a combină antrenamente cardio de intensitate medie și mare cu antrenamente de forță intensitatea medie.

Nutriție sportivă pentru scăderea în greutate și suplimente speciale. Aceeași nutriție sportivă poate fi folosită atât pentru creșterea în masă musculară, cât și pentru pierderea în greutate, este vorba despre cât și când să folosiți și cum să combinați cu dieta și antrenamente. Există, de asemenea, produse speciale dezvoltate de producătorii alimentației sportive în special pentru pierderea în greutate. Mai jos vom descrie cele mai populare și eficiente produse și suplimente.
Aceste suplimente sportive vă vor ajuta să vă atingeți obiectivul.

1. L-Carnitina
Pentru ce se recomandă carnitina?
Funcția sa principală este de a transporta grăsimi în mușchi atunci când ne antrenăm pentru a produce energie. Obțineți această energie imediat și acesta este un plus imens a L-carnitinei! Datorită acestei proprietăți, corpul primește rezistență suplimentară și energie ce este folosită din grăsimea subcutonală. Un plus adăugător a carnitinei că nu este stimulant, adică sistemul nervos nu va fi afectat, nu va iritabilitate, supratensiuni și insomnie!


2. Vitamine și minerale

Vitaminele și minerale sunt substanțe pe care organismul trebuie să le obțină zilnic din alimente ori suplimente sportive. Complexe sportive de vitamine și minerale sunt destinate pentru menținerea imunității, participă la toate procesele în organism sunt mediatore, începînd de la asimilare și digestie terminînd cu formarea de energie și formarea țăsuturilor. Sunt esențiale pentru creșterea masei musculare, arderea grăsimilor și, în general, pentru o viață sănătoasă.

3. Proteine

Proteinele sunt sinonime cu albumine. Proteinele sunt substanțe organice macromoleculare formate din lanțuri simple sau complexe de aminoacizi; ele sunt prezente în țesutul muscular, piele, legamente, cartilaj, celule nervoase. Formarea și refacerea celulilor și țesuturilor nu poate avea loc fără proteină. Prin urmare, suplimentarea adăugătoare cu proteine va înbunătăți starea pielei, masei musculare și ve-ți obține forme rotunde și atrăgătoare a corpului.



Aportul zilnic de proteine


Mulți oameni ce fac fitnes administrează proteine în perioada de slăbit, dar nu toți știu ce rol joacă ea în acest proces. Necesitatea aportului de proteine în timpul unei diete de slăbit se datorează următoarelor factori:

Orice dietă implică reducerea numărului de calorii consumate. În consecință, din alimentație zilnic primim mai puțin proteine. În caz cînd deficita zilnică de proteine nu este compensată, funcțiile de protecție ale organismului slăbesc ce duce la o protejare slabă înpotriva virozelor. Dificita de proteină afectează starea pielei și perderea masei musculare;


Următorul factor este asimilarea și digestia proteinei, suplimentarea adăugătoare cu proteină mărește metabolismul cu 30% la sută în comparație cu glucide și grăsimi. Pentru asimilarea proteinelor, este necesar de energie, organismul începe să consume rezerve interne de grăsime;
Din proteină nu se sintizază grăsime în organism așa cum este în cazul consumului de carbohidrați.

Comandați online și obțineți rezultate sportive rapid și eficient!



Mulți oameni asociază nutriția sportivă pentru slăbit cu arzătoare de grăsimi. Nu este corect să te bazezi nu mai pe ele, procesul de arderea grăsimilor este un proces complex. În perioadă de slăbit în afara administrării suplimentelor sportive pentru arderea de grăsimi factori principali sunt antrenamente și un regim alimentar corect.

Să analizăm mai detaliat recomandațiile pentru cei ce doresc să micșoreze grăsimea subcutonală.

Echilibrul energetic negativ. Principala regulă este să cheltui mai multe calorii decât consumi. Adică, trebuie să creați un bilanț energetic negativ în care numărul de calorii primite să fie mai mic decât numărul de calorii consumate. Este demn de remarcat faptul că caloriile arse se referă la metabolismul bazal, energia pe care o cheltuim zi de zi și energia cheltuită la antrenament. Numai cu un echilibru caloric negativ corpul va începe să folosească depozitele de grăsimi! Și nu contează din ce obțineți caloriile. Cercetările arată că, chiar dacă va alimentați cu producte alimentare considerate nu sănătoase, veți pierde în greutate, dar această abordare vă poate submina sănătatea și nu este optim pentru un regim alimentar sănătos. În raționul zilnic trebue să fie întroduse toate nutrientele necesare pentru organism.

În alimentația zilnică trebui să fie suficiente proteine, grăsimi și carbohidrați. Multe diete se bazează pe eliminarea sau reducerea la minimum a unor substanțe nutritive, fără grăsimi, fără carbohidrați sau chiar fără proteine (de obicei se bazează pe consumul doar legume și fructe). Astfel de diete dăunează sănătatea! Corpul nostru are nevoie de o cantitate completă de aminoacizi (materialul de construcție al organelor și țesuturilor), grăsimi (fără ele sistemul hormonal nu va funcționa) și carbohidrați, care ne oferă energie pentru viață și antrenamente.


Antrenamente. Pentru ca procesul de slăbire să fie mai rapid și mai eficient, este necesar să creșteți consumul de energie, să mențineți rata metabolică la un nivel ridicat și să dezvoltați masa musculară. Ca rezultat ve-ți pierde în greutate și ve-ți obține forme musculare conturate. Se recomandă de a combină antrenamente cardio de intensitate medie și mare cu antrenamente de forță intensitatea medie.

Nutriție sportivă pentru scăderea în greutate și suplimente speciale. Aceeași nutriție sportivă poate fi folosită atât pentru creșterea în masă musculară, cât și pentru pierderea în greutate, este vorba despre cât și când să folosiți și cum să combinați cu dieta și antrenamente. Există, de asemenea, produse speciale dezvoltate de producătorii alimentației sportive în special pentru pierderea în greutate. Mai jos vom descrie cele mai populare și eficiente produse și suplimente.
Aceste suplimente sportive vă vor ajuta să vă atingeți obiectivul.

1. L-Carnitina
Pentru ce se recomandă carnitina?
Funcția sa principală este de a transporta grăsimi în mușchi atunci când ne antrenăm pentru a produce energie. Obțineți această energie imediat și acesta este un plus imens a L-carnitinei! Datorită acestei proprietăți, corpul primește rezistență suplimentară și energie ce este folosită din grăsimea subcutonală. Un plus adăugător a carnitinei că nu este stimulant, adică sistemul nervos nu va fi afectat, nu va iritabilitate, supratensiuni și insomnie!



2. Arzator de grasimi eficient LIPO 5 STACK

Lipo 5 Stack ajută în mod eficient la activarea metabolismului grăsimilor și termogenezei. În compoziția sa producătorul folosește doar extracte de plante naturale și bine studiate: extract de ceai mate, extract de ceai verde, extract de guarana, extract de citrice Aurantium și extract de piper negru. Sinefrina este unul dintre cei mai eficienți activatori ai metabolismului, accelerează metabolismul grăsimilor și suprimă foamea. Împreună sinefrina cu cofeina stimulează termogeneză, ce înseamnă că arzi automat mai multă energie din grăsime subcutonală. Se recomandă administrarea Lipo 5 Stack în timpul dietelor de slăbit împreună cu antrenamente.


3. Aminoacizi esențiali


Complex de aminoacizi esențiali BCAA formă praf ușor dezolvabilă fără îndulcitori coloranți și carbohidrați.Produs pentru cei ce prețuesc 100%  BCAA fără adaosuri.Aminoacizii BCAA sunt un component a proteinei efectul de bază a mări sintezul proteic în țesutul muscular,protejarea musculaturii în perioade de antrenamente intense

  • Efect anticatabolic (protejarea masei musculare)
  • Efect anabolic (stimulează creșterea musculară)
  • Recuperare rapidă și scăderea dureri musculare


Sistemul imunitar depinde de mai mulți factori. Unul dintre acești factori este genetica, care este o capacitatea de la naștere, transmisă genetic, pentru apărarea organismului. Al doilea factor este adaptarea sistemului imunitar la bolile de care a bolit omul. Slăbirea sistemului imunitar duce la boli frecvente și la o perioadă lungă de recuperare. Persoanele cu sistem imunitar slăb sunt predispuse la boli infecțioase de sezon, în special, răceli care deseori se repetă. Oamenii cu un sistem imunitar slăb ar trebui, să respecte un stil de viață sănătos și să mențină de un regim alimentar sănătos.


Factorii care afectează sistemul imunitar:

- Stresul excesiv fizic sau mental
- Dificita de nutrienți sau substanțe care întăresc sistemul imunitar (vitamine, minerale)
- Lipsa mișcării și efortului fizic
- Dificită de somn
- Boli netratate

- Perioade de sezon, trecerea de la un anotimp la altul, ceea ce amenință cu răceli frecvente.

Aceste produse vă vor ajuta să vă întăriți sistemul imunitar și pentru o vitalitate mai înaltă!


1. Vitamine și minerale


Vitamine și minerale sunt substanțe pe care organismul trebuie să le primească zilnic din alimentație ori suplimente. Complexuri sportive de vitamine și minerale sportive ajută la susținerea sistemului imunitar, îmbunătățesc starea generală internă și externă a corpului, participă la toate procesele în organismul uman, participă la metabolismul de proteine, grăsimi și carbohidrați. Ele sunt necesare pentru a crește în masa musculară, pentru arderea grăsimilor și, în general, pentru o viață sănătoasă.


2. Antioxidanți


Omega 3 sunt acizi grași nesăturați esențiali. Este o sursă sănătoasă de grăsimi care sprijină funcțiile inimii, contribuie la susținerea funcționării adecvate a creierului și a vederii.
Produsul este îmbogățit cu vitamina D, care este necesar pentru funcționarea normală a sistemului imunitar


Destinat pentru:

- îmbunătățirea imunității și pentru o vitalitate mai înaltă
- îmbunătățirea funcționării inimii și a creierului.
- scăderea colesterolului




Omega 3 Softgel conțin la una capsulă: 1000 mg de ulei de pește;
- din care acid eicosapentaenoic (EPA)   301 mg

- din care acid docosahexaenoic (DHA)   210 mg

- Vitamina D  320 μg = 400% *


Rezultatele multor studii demonstrează că utilizarea acizilor grași Omega-3, chiar și în cantități mici, are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului cardiovascular.

Administrarea suplimentară ajută la reducerea nivelului de colesterol dăunător, precum crește colesterol bun și la reducerea vâscozității sângelui, ceea ce are un efect benefic asupra activității inimii și a circulației sângelui în general.


Comandă online și fii sănătos!

Rezistența este un factor cheie în orice activitate sportivă. Rezistența înseamnă efectuarea sportivului mișcări fizice neîntrerupt cu anumită intensitate într-o perioadă de timp. Creșterea  nivelului de rezistență este un rezultat cheie în sporturi de anduranță.


Există două tipuri de rezistență - aerobă și anoerobă. Pentru unele sporturi, rezistența aerobă este mai importantă, adică rezistența sistemului cardiovascular și respirator, care este antrenată în antrenamente de alergare, ciclism și alte activități aerobice. În sporturile de forță, rezistența anoerobă este importantă, adică capacitatea mușchilor de a se contracta în condiții de oboseală (cu un exces de acid lactic). Dezvoltarea celor două tipuri de rezistență merg de obicei înpreună, deoarece chiar și pentru alergarea normală, sunt necesari mușchii bine dezvoltați. Există programe speciale concepute pentru dezvoltarea rezistenței, dar regula de bază este sportivul să efectueze mișcări la limita capacităților sale, crescând treptat sarcina (greutate, distanță etc.).


Pentru a stimula dezvoltarea rezistenței, producătorii de nutriție sportivă oferă o gamă largă de produse care vă vor permite să vă antrenați cu intensitate medie pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce înseamnă că puteți progresa mai repede pentru a atinge obiectivele.


Produse din nutriție sportivă care vor ajuta dizvoltarea rezistenței. 


1. Stimulante, complexe pre-antrenament, arzătoare de grăsime termogenice. Aceste suplimente sunt combinate într-un singur grup datorită acțiunii similare — prin stimularea sistemul nervos central, fac ca inima să pompeze sângele mai activ, stimulează eliberarea anumitor hormoni pentru energie și astfel antrenamentele dvs. sunt mai intensive și mai emoționale. Ce produs ar trebui să alegeți? Dacă obiectivul dvs. este de a construi masa musculară, evitați arzătoarele de grăsimi. Se va potrivi un complex pre-antrenament cu creatină, arginină și un amestec de stimulente cum ar fi cofeina, guarana. În caz cînd obiectivul dvs. este pierderea în greutate, atunci arzătoarele de grăsime vor crește durata antrenamentului cardio, vor reduce pofta de mâncare și vor crește nivelul metabolismului în general. Pentru sportivi ce nu au scopul să crească și să piardă în greutate, sunt recomandate produse pre-antrenament stimulente-adaptogenice (ginseng, eleutherococ), precum și băuturi izotonice care conțin cofeină și guarana.


2. Creatina. Este folosită pentru a crește performanța în timpul sesiunilor scurte consecutive de exerciții intense. Datorită acestui fapt, vă ajută să profitați la maximum de antrenament. Este potrivit pentru sportivii care doresc să-și îmbunătățească performanța atletică, forța și să-și dezvolte masa musculară, îmbunătățind potențial rezistența anaerobă.


3. L-carnitină participă la producerea de energie din acizi grași. Carnitina funcționează ca sistemă de transport a grăsimilor direct în mitocondriile musculare unde sunt folosite ca sursă de energie. L-carnitina este recomandată nu numai pentru a crește rezistența, ci și pentru arderea eficientă a grăsimilor. Administrați L-carnitină cu o jumătate de oră înainte de antrenament.


4. Aminoacizi pentru creșterea rezistenței. Sportivii au nevoie de tot spectru de aminoacizi, dar există aminoacizi care direct influențează asupra rezistenței musculare, aminoacizi esențiali BCAA.
BCAA sunt aminoacizi de care organismul sportivului necisită zilnic din alimentație sau suplimente pentru refacerea țăsutului muscular după efort fizic. Suplimentarea adăugătoare cu BCAA va oferi o recuperare musculară mai rapidă și un rezultat sportiv de performanța. Doza zilnică recomandată: 8-15 g pe zi.


5. Glutamina. Aminoacid semiesențial participă la recuperare musculară și menține imunitate. Doza zilnică recomandată: de la 1 până la 4 g.


Să nu credeți că articulațiile și ligamentele sunt mecanisme ideale care vor funcționa perfect toată viața noastră. Dacă articulațiile sunt în mod regulat sub sarcini și nu acordăm nici o recuperare din suplimentare adăugătoare, atunci peste o perioadă de timp va fi afectate. Cîteva cuvinte scurt despre articulații și ligamente.


Ligamente sunt slab elastice la structura sa și, prin urmare, ele sunt adesea supuse la entorse. Ele îndeplimesc funcția conjunctivă și contribuie la funcționarea corectă a oaselor și a cartilajelor.   Articulațiile asigură mișcarea corpului și în afară de aceasta în capsulă articulară se secretă lichidul sinovial mulțumind căruia mișcările sunt moi.


Articulațiile cînd sunt suprasolicitate în timpul efortului sau se efectuează mișcări incorecte se are în vedere exerciții în poziție nefiziologică, asumă asupra sa un stres înalt ce poate provoca entorse sau traume. Adesea articulațiile sunt traumate din cauza supraîncărcării prelungite. Pentru prevenirea traumelor, se recomandă să respectați; un regim alimentar corect, să administrați suplimente specializate pentru articulații, exerciții fizice, și cel mai important, să faceți întotdeauna încălzire înainte de efort. În ziua de astăzi avem acces la suplimente și medicamente care ajută la reînnoirea și regenerarea ligamentelor, articulaților și a cartilajelor.

Suplimente care întăresc structura articulațiilor și a ligamentelor:

1. FLEXIT DRINK - un produs unic pentru îngrijirea completă a articulațiilor. Acest produs previne distrugerea capsulelor articulare și uzura tendoanelor și ligamentelor, are un efect pozitiv asupra stării pielii, părului și a unghiilor. Componentele sale principale sunt; hidrolizat de colagen, aminoacid L-prolină, sulfat de glucozamină, sulfat de condroitină, MSM și acid hialuronic. FLEXIT DRINK este îmbogățit cu magneziu și vitamine B6, C și D.

2. JOINT + combină două ingrediente cunoscute glucozamina și condroitina, sunt componente efective pentru reginerarea țăsutului conjunctiv. Adăugarea vitaminei D în acest complex face aceast formulă și mai eficientă, deoarece ajută la menținerea în stare normală structurii osoase.

Stresul fizic asupra ligamentelor și articulațiilor duce adesea la apariția durerii cronice și la dezvoltarea proceselor degenerative asupra ligamentelor și articulațiilor, este foarte important să acordați o atenție serioasă prevenirii acestora. Se recomandă suplimentare din alimentație sportivă ce conțin glucozamină, condroitină, hidrolizat de colagen care accelerează regenerarea țesutului conjunctiv și contribuie la întărirea acestuia.


Comandați online și obțineți rezultate sportive rapid și eficient!

Clienții noștri mulțumiți