Rezistența este un factor cheie în orice activitate sportivă. Rezistența înseamnă efectuarea sportivului mișcări fizice neîntrerupt cu anumită intensitate într-o perioadă de timp. Creșterea  nivelului de rezistență este un rezultat cheie în sporturi de anduranță.


Există două tipuri de rezistență - aerobă și anoerobă. Pentru unele sporturi, rezistența aerobă este mai importantă, adică rezistența sistemului cardiovascular și respirator, care este antrenată în antrenamente de alergare, ciclism și alte activități aerobice. În sporturile de forță, rezistența anoerobă este importantă, adică capacitatea mușchilor de a se contracta în condiții de oboseală (cu un exces de acid lactic). Dezvoltarea celor două tipuri de rezistență merg de obicei înpreună, deoarece chiar și pentru alergarea normală, sunt necesari mușchii bine dezvoltați. Există programe speciale concepute pentru dezvoltarea rezistenței, dar regula de bază este sportivul să efectueze mișcări la limita capacităților sale, crescând treptat sarcina (greutate, distanță etc.).


Pentru a stimula dezvoltarea rezistenței, producătorii de nutriție sportivă oferă o gamă largă de produse care vă vor permite să vă antrenați cu intensitate medie pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce înseamnă că puteți progresa mai repede pentru a atinge obiectivele.


Produse din nutriție sportivă care vor ajuta dizvoltarea rezistenței. 


1. Stimulante, complexe pre-antrenament, arzătoare de grăsime termogenice. Aceste suplimente sunt combinate într-un singur grup datorită acțiunii similare — prin stimularea sistemul nervos central, fac ca inima să pompeze sângele mai activ, stimulează eliberarea anumitor hormoni pentru energie și astfel antrenamentele dvs. sunt mai intensive și mai emoționale. Ce produs ar trebui să alegeți? Dacă obiectivul dvs. este de a construi masa musculară, evitați arzătoarele de grăsimi. Se va potrivi un complex pre-antrenament cu creatină, arginină și un amestec de stimulente cum ar fi cofeina, guarana. În caz cînd obiectivul dvs. este pierderea în greutate, atunci arzătoarele de grăsime vor crește durata antrenamentului cardio, vor reduce pofta de mâncare și vor crește nivelul metabolismului în general. Pentru sportivi ce nu au scopul să crească și să piardă în greutate, sunt recomandate produse pre-antrenament stimulente-adaptogenice (ginseng, eleutherococ), precum și băuturi izotonice care conțin cofeină și guarana.


2. Creatina. Este folosită pentru a crește performanța în timpul sesiunilor scurte consecutive de exerciții intense. Datorită acestui fapt, vă ajută să profitați la maximum de antrenament. Este potrivit pentru sportivii care doresc să-și îmbunătățească performanța atletică, forța și să-și dezvolte masa musculară, îmbunătățind potențial rezistența anaerobă.


3. L-carnitină participă la producerea de energie din acizi grași. Carnitina funcționează ca sistemă de transport a grăsimilor direct în mitocondriile musculare unde sunt folosite ca sursă de energie. L-carnitina este recomandată nu numai pentru a crește rezistența, ci și pentru arderea eficientă a grăsimilor. Administrați L-carnitină cu o jumătate de oră înainte de antrenament.


4. Aminoacizi pentru creșterea rezistenței. Sportivii au nevoie de tot spectru de aminoacizi, dar există aminoacizi care direct influențează asupra rezistenței musculare, aminoacizi esențiali BCAA.
BCAA sunt aminoacizi de care organismul sportivului necisită zilnic din alimentație sau suplimente pentru refacerea țăsutului muscular după efort fizic. Suplimentarea adăugătoare cu BCAA va oferi o recuperare musculară mai rapidă și un rezultat sportiv de performanța. Doza zilnică recomandată: 8-15 g pe zi.


5. Glutamina. Aminoacid semiesențial participă la recuperare musculară și menține imunitate. Doza zilnică recomandată: de la 1 până la 4 g.

Filtru

- lei

Produse găsite: 3

Cumpără 1 click
Cumpără 1 click

Clienții noștri mulțumiți